Ontwikkeling begint bij inzicht in jezelf

Herkent u dit:

  • “Ik heb promotie gemaakt. Sommige noodzakelijke competenties heb ik nog niet helemaal onder de knie. Ik voel me in de nieuwe functie onzeker. Ik wil graag stevig in m’n schoenen staan”.
  • “De druk is groot. Ik voel me “eenzaam in de strijd”. Ik begrijp niet waarom zaken niet willen lukken, zelfs leiden tot conflicten met collega’s. Ik wil iets aan deze situatie doen maar ik weet niet hoe”.

  • “Sommige mensen of situaties halen het slechtste in mij boven en ik realiseer me dat dat alles behalve effectief is”.
  • “Ik ben een tijdje uit de “running” geweest en sta op het punt weer terug te keren naar m’n werkplek. Ik vraag me af of het me wel zal lukken om weer helemaal te re-integreren. Ik ben bang om weer terug te vallen in oud gedrag”.

  • “Door een reorganisatie ben ik boventallig verklaard en op zoek naar een nieuwe werkomgeving. Ik vraag me af wat ik wil, wat ik kan en hoe ik me met zelfvertrouwen kan presenteren”.

Op bepaalde momenten in je (werkende)leven kun je het het gevoel hebben dat je niet verder komt, vast zit, tegen een muur aanloopt. Dan is het belangrijk om eens eerlijk in je eigen spiegel te kijken en zicht te krijgen op wat er speelt, wat de kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen zijn en vooral ook welke belemmerende overtuigingen en patronen hierin een rol spelen.

Mijn overtuiging is dat als je oprecht naar jezelf durft te kijken, het begin van de positieve ontwikkeling is  ingezet.

Aanpak van een coachtraject

Hierin wordt de coachvraag besproken: wat wil je bereiken, wat houd je tegen, wat heb je al ondernomen om het doel te bereiken, wat heb je nodig om het doel te bereiken.

Indien gewenst vindt deze intake plaats met de leidinggevende, ook wel driegesprek genoemd.

De gesprekken zijn tailor made en volgen geen vooraf vastgesteld stramien. De gesprekken zijn soms volgend, sturend, spiegelend of juist confronterend. Samen met verschillende coachtechnieken is alles gericht op het vinden van het belemmerende kernpatroon, het vergroten van inzichten en het stimuleren en creëren van positieve beweging in de gewenste richting.

Tijdens het traject wordt getoetst of de gestelde doelen binnen bereik komen dan wel bereikt zijn.
Indien het traject gestart is met een driegesprek – met de leidinggevende erbij – dan is het wenselijk om het traject ook weer in deze samenstelling af te sluiten.
Vaak zijn 6 à 7 coachgesprekken van 2 uur genoeg om het gewenste resultaat te bereiken.

Nieuwsgierig om eens vrijblijvend kennis te maken? Nog vragen?
Een ontmoeting is zo geregeld!

Het is één van de grootste talenten van een coach om mensen te confronteren met zichzelf maar hun motivatie in tact te houden. Het is helemaal uitzonderlijk als je kunt confronteren en op hetzelfde moment hun motivatie vergroot. In mijn ogen beschikt Marijke over dit uitzonderlijke talent.
Anneke Bos, freelance communicatie management
Marijke is a very valuable coach. Experiencing her coaching approach is the best motivation to make in an efficient way use of coaching to change. Asking the crucial question at the right moment and creating a feeling what the impact of coaching is. This was for me the most convincing motivation to become also a valuable coach for my people. Thank you.
Wilbert Elissen, Manager Sales & Service department Terberg Control Systems

The Bloom Company is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en werkt volgens de richtlijn van de Ethische Gedragscode.