Ontwikkeling begint bij inzicht in jezelf

Herkent u dit:

  • Ik heb promotie gemaakt. Sommige noodzakelijke competenties heb ik nog niet helemaal onder de knie. Ik voel me in de nieuwe functie onzeker. Ik wil graag stevig in m’n schoenen staan.
  • De druk is groot. Ik voel me “eenzaam in de strijd”. Ik begrijp niet waarom zaken niet willen lukken, zelfs leiden tot conflicten met collega’s. Ik wil iets aan deze situatie doen maar ik weet niet hoe.
  • Sommige mensen of situaties halen het slechtste in mij boven en ik realiseer me dat dat alles behalve effectief is.
  • Ik ben een tijdje uit de “running” geweest en sta op het punt weer terug te keren naar m’n werkplek. Ik vraag me af of het me wel zal lukken om weer helemaal te re-integreren. Ik ben bang om weer terug te vallen in oud gedrag.
  • Door een reorganisatie ben ik boventallig verklaard en op zoek naar een nieuwe werkomgeving. Ik vraag me af wat ik wil, wat ik kan en hoe ik me met zelfvertrouwen kan presenteren.
  • In onze organisatie is besloten dat we veel meer vanuit huis gaan werken. Bij mij zorgt dat voor stress, ik kan nog moeilijker balans tussen privé en werk bewaken.

Op bepaalde momenten in je (werkende)leven kun je het het gevoel hebben dat je niet verder komt, vast zit, tegen een muur aanloopt. Dan is het belangrijk om eens eerlijk in je eigen spiegel te kijken en zicht te krijgen op wat er speelt, wat de kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen zijn en vooral ook welke belemmerende overtuigingen en patronen hierin een rol spelen.

Mijn overtuiging is dat als je oprecht naar jezelf durft te kijken, het begin van de positieve ontwikkeling is ingezet.

Aanpak van een coachtraject

De intake: kennismaken en bespreken van het doel van de coaching

Hierin wordt de coachvraag besproken: wat wil je bereiken, wat houd je tegen, wat heb je al ondernomen om het doel te bereiken, wat heb je nodig om het doel te bereiken.

Indien gewenst vindt deze intake plaats met de leidinggevende, ook wel driegesprek genoemd.

De uitvoering: één op één coachgesprekken

De gesprekken zijn tailor made en volgen geen vooraf vastgesteld stramien. De gesprekken zijn soms volgend, sturend, spiegelend of juist confronterend. Samen met verschillende coachtechnieken is alles gericht op het vinden van het belemmerende kernpatroon, het vergroten van inzichten en het stimuleren en creëren van positieve beweging in de gewenste richting.

De evaluatie: tijdens en als afsluiting van het traject

Tijdens het traject wordt getoetst of de gestelde doelen binnen bereik komen dan wel bereikt zijn.
Indien het traject gestart is met een driegesprek – met de leidinggevende erbij – dan is het wenselijk om het traject ook weer in deze samenstelling af te sluiten.

Duur van het traject

Vaak zijn 6 à 7 coachgesprekken van 2 uur genoeg om het gewenste resultaat te bereiken.

Nieuwsgierig om eens vrijblijvend kennis te maken? Nog vragen?
Een ontmoeting is zo geregeld!

The Bloom Company - afbeelding

Durven is een ogenblik je
zekerheid verliezen, niet durven
betekent jezelf kwijtraken.

Het is één van de grootste talenten van een coach om mensen te confronteren met zichzelf maar hun motivatie in tact te houden. Het is helemaal uitzonderlijk als je kunt confronteren en op hetzelfde moment hun motivatie vergroot. In mijn ogen beschikt Marijke over dit uitzonderlijke talent.

Anneke Bos, freelance communicatie management

Marijke is a very valuable coach. Experiencing her coaching approach is the best motivation to make in an efficient way use of coaching to change. Asking the crucial question at the right moment and creating a feeling what the impact of coaching is. This was for me the most convincing motivation to become also a valuable coach for my people. Thank you.

Wilbert Elissen, Manager Sales & Service department Terberg Control Systems

©2015-2024 The Bloom Company | Realisatie: Krabo Websites & Hosting